Tavoitteena oli saada Keira agilityn kakkosluokkaan ennen 2-vuotispäivää eli lokakuun 13. päivää ja eilen se tapahtui Valkeaskoskella meidän ensimmäisellä radalla. Aamulla oli ensin hyppyrata, mutta jätimme sen väliin, koska kolme rataa samana päivänä on Keiralle liikaa ja meillähän oli jo hyppärinolla. Ensimmäistä kertaa Keira kulki mun vierellä kuuliaisesti ja haki kepit itsenäisesti eikä yrittänyt yhtään tehdä omia ratkaisuja. Agility voi siis olla rentoa ja mukavaakin:). Yllättävää, että ihanneaika alittui yli 11 sekunnilla ja sijoitus oli 2. Ihan kiva, että saman säkäluokan kisat ovat peräkkäin, mutta ainakin eilen tiivis tahti aiheutti aika hassun tilanteen. Tuloksia ei ilmestynyt mihinkään ennen seuraavaa rataa enkä tiennyt oliko meillä nollarata vai ei eli nousiko Keira kakkosiin vai pitikö ottaa toinen ykkösenrata. Kyselin työntekijöiltä ja lopulta tuomarilta rataantutustumispuhuttelussa, mutta vain villakoira oli noussut kakkoseen. Lähdin sitten tutustumaan rataan ja vähän ajan kuluttua Herralan Ritva tuli kyselemään minulta, että onko koirani nimeltään Keira? "Komensi" mut pois radalta ja toivotti tervemenoa iltapäivällä olevaan kakkosen kisaan. Vielä palkintojenjaossa Ritva sanoi ettei ole koskaan ennen joutunut pyytämään ketään pois rataantutustumisesta kesken.

Valkeakoskella toimi tulospalvelu todella surkeasti, mutta ymmärrän syyn. Suuren kilpailijamäärän vuoksi kisat käytiin kahdella radalla ja vaan yhdellä tietokoneella. On tosi hankalaa laittaa kahden kisan tuloksia samanaikaisesti ja tulostaa tulosluettelot, kirjoittaa kilpailukirjat ja vaihtaa luokkanousijat uusiin luokkiin. Selvitin ennen toista rataa, että luokkanousijat lähtevät ensimmäisinä radalle. Ensimmäinen luokkanousija odotti lähtöpaikalla vuoroaan monta minuuttia, mutta sihteerinlipukkeet meidän osaltamme puuttuivat. Sitten tuli tieto, että lähdemme viimeisinä. Kaiken huippu oli se, että medikakkosten rata keskeytettiin kesken kaiken, että päästiin jakamaan kuuden kisan palkinnot. Tämä on esipuhetta sille, että Keira joutui odottamaan toista starttia kisapaikalla kuusi tuntia ja otti sitten hyllyn kolmesta kiellosta (kaksi hypyiltä ja yksi puomilta). Ei vielä nuoren koiran pää kestä noin pitkiä kisapäiviä. Nää kiellot tapahtuivat ihan alkuradan aikana ja loppua kohden meno muuttui vauhdikkaammaksi ja selvitimme radan hankalat kohdat ja vaikea kepeillemenokin onnistui.

Riemu-kultsu otti kolme starttia (yksi hylly ja kaksi vitosta). Vauhtia ja vaarallisia tilanteita riitti Riemun ja Nennen menossa.

Tänään kultsu-Halla sai näyttelyssä ensimmäisen ERI:n eli onnea Jennille ja Hallalle!

Anne