Siirrryn takaisin tuttuun Vuodatuksen blogiin, mutta kopioin tähän kirjoitukset tauon ajalta:

 

Pentulaatikossa kaikki hyvin

Julia jatkaa hyvänä äitinä ja malttaa olla jo pidempiä aikoja pois vauvojensa luota. Pennut hoipertelevat ja muutaman päivän kuluttua varmasti jo kävelevät lyhyitä matkoja. Silmät eivät ole enää ihan tiukasti kiinni ja odottelenkin niiden aukeamista loppuviikosta.

Olen nyt yksin kotona kahdeksan koiran kanssa, kun kaikki lapseni ovat muualla. Onneksi pennut eivät enää voi jäädä vahingossakaan Julian alle joten uskallan nukkua yöni jotenkuten rauhassa.

Olen tänään lataillut videoita agilitykisoista ja laitoin myös pienen pätkän pennuista. Videot löytyvät kotisivujen videot-kohdasta tai täältä http://www.youtube.com/user/umageri

Pentujen toiselle viikolle on tehty oma valokuvakansio http://oorbellen.kuvat.fi/#/kuvat/L-pennut+toinen+viikko/

Tämän “kuvasaasteen” tarkoitus on lähinnä informoida tulevia pentujenomistajia pentujen ensimmäisistä viikoista, kun en vielä ota vieraita meille kotiin. Toki niitä saa muutkin katsella :)

Tapasimme tänään lenkillä Keiran ja Julian yhteisen villakoirapoikaystävän ja tapaaminen oli niin hellyyttävä. Rouvat ryntäsivät Hurma-Armaan luokse hännät heiluen ja tutkivat pojan päästä varpaisiin.

Anne

 

 

Ensimmäisistä päivistä

Julian  äitiys on olut tähän asti helppoa ja luonnollista. Olen ruokkinut ja juottanut Juliaa noin neljän tunnin välein, että maito riittäisi ahneille lapsukaisille. Nuoriso on hoitanut joka yö vahtimisen noin kolmeen asti ja sitten olen siirtynyt pentuhuoneeseen torkkumaan. Ensi yönä aion siirtyä muutaman metrin kauemmaksi,  sillä herkkäunisena olen kuullut jokaisen pikkuinahduksenkin eikä se ole tarpeen. Jos pentu jää Julian alle, huuto on jo sen verran kova, että sen kyllä kuulee vähän kauemmaksikin.

Pennut ovat tuplanneet painonsa, vatsat toimivat hyvin ja Julia huolehtii pentulaatikon ja pentujen siisteydestä sataprosenttisesti. On niin outoa, kun pentulaatikon peite pysyy niin siistinä. Keira ilmeisesti on hiukan huolettomampi äiti ja onhan sen pentueetkin olleet suurempia.

Vain ihan lähimmät ovat päässeet tutustumaan pentuihin ja sekin on tapahtunut Julian ehdoilla. Ihmiset on tavattu ensin ulkona ja sitten Julian mielialan mukaan katsottu voiko pentulaatikolle tulla. Hienosti on mennyt, mutta vieraita ei vielä oteta vastaan. Kun Outi ja Pia kävivät eilen, Julia jäi eteiseen ja me tulimme pentuhuoneeseen. Julia varmaan ajatteli, että eiköhän nuo hoida pennut ja se itse sai pienen lepotauon. Keira ja Julia kävivät eilenillalla ensimmäisellä yhteislenkillä ja kaikki meni onneksi hienosti. Pariin viikkoon Keiralla ei kuitenkaan ole asiaa pentujen luo. Parin viikon kuluttua viimeistään, kun pennut siirretään ruokailutilaan, pääsee Keirakin tutustumaan lapsenlapsiinsa.

Synnytyksestä hiukan tilastoja, jos jotain kiinnostaa. Ensimmäinen poika 158 g syntyi 15.7.2012 klo 00.50 pää edellä. Oli reipas poika, jolla heti syntyessään oli musta kirsu, työnimi Mustanenä. Klo 1.10 syntyi toinen poika 186 g, Cowboy lehmäkuvioisen kroppansa perusteella ja ensimmäinen “täydellinen” otsapiirto meidän porukkaan :) Kolmas poika syntyi 1.20 ja taattua Oorbelleniä eli tosi hyvin värittynyt. Painoa pojalla 173 g ja työnimenä Tumma suklaa. Klo 1.30 syntyi kuin syntyikin narttu, 182 g. Nimikin oli päätetty eli nimeksi tulee Lisa. Valkovoittoisella nartulla ei ole otsapiirtoa eli olihan siinäkin jotain tuttua, vaikka tuo valkovoittoinen väritys näyttää vieläkin vähän vieraalta. 1.40 syntyi kapeapiirtoinen, tumma poika Pikkupiirto 207 g ja viimeisenä Palloniska klo 2.00, 217 g.

1h 10 min  ja kuusi pentua oli syntynyt. Pienemmät pennut syntyivät yhdellä ponnistuksella ja pari isompaa kahdella ponnistuksella. Julia tajusi heti, että pentuja pitää nuolla ja istukat söi mielellään, mutta ei himokkaasti.

Kaikille pennuille on jo löytynyt koti. Turun seudulle muuttaa monta pentua.

Ja kun Julian synnytys lähti etenemään , niin sepä etenikin sitten vauhdilla. Tunti ja 10 min ja pennut olivat syntyneet. Julia oli hyvin eleetön synnyttäjä ja oli todella keskittynyt ponnistusvaiheessa. Heti se tajusi mikä on  homman nimi ja on alkanut väsymyksestään huolimatta hoitaa pentuja hyvin.

Kiitos taas Annelle avusta ja Neea toimi lastentarhantätinä hienosti. Kello on kohta kolme ja muut lähtevät nukkumaan. Minä jään valvomaan ja lepään sitten joskus.

Olen niin onnellinen, että kaikki sujui hienosti ja tulihan sieltä sitten kuitenkin se yksi narttu. Oorbellen-koirat nyt vaan haluavat olla uroksia:)

Anne

 

 

Synnytys lähenee

Julian lämmöt laskivat alle 37 asteen jo eilenillalla, mutta ovat pysyneet vielä tänäänkin alhaalla. Petaaminen on välillä jo kovaa ja selkeästi synnytys on käynnistymäisillään. Ensi yöstä odotan levotonta läähätystä ja ramppaamista, mutta en usko pentujen syntyvän ennen aamua.

Julia ei ole syönyt tänään aamun jälkeen mitään ja kävely on jo hidasta. No eipä se mikään ihme ole, kun vajaa yhdeksänkiloinen koira on nyt kolme kiloa normaalia painavampi. Olen reilun viikon ajan syöttänyt Juliaa neljä kertaa päivässä, että olisi sitten vähän vararavintoa ja maitoa riittäisi pennuille.

Elämme jännittäviä hetkiä, mutta onneksi Tryggin Anne on tälläkin kertaa mukana synnytyksessä :)

Anne

 

 

Uusi osoite, vanhat jutut

Vuodatus-sivuston ongelmat jatkuvat ainakin pari viikkoa vielä eli sainpa vihdoin perustettua blogin uuteen osoitteeseen. Agirodusta on jo yli viikko enkä viitsi palata enää siihen muuta kuin mainitsemalla ettei Keiran radat oikein sujuneet. Tuloksina 2xhyl ja 2xyliaikavitonen. Sunnuntain rotuviestissä sen sijaan joukkueemme Bullbenz ja kotivävy otti voiton. Osallistujia oli 29. Joukkueemme koostui Bullbenz-koirista Veiko, Sade ja Keira ja kotivävyä edusti Peter. Kokonaisuudessaan reissu oli aivan mahtava ja Anne T:n asuntoautossa oli mukavaa. Peterin molemmat morsiammetkin viihtyivät hyvin kimpassa.

Vääksyssä Julia oli tosi ärhäkkänä Sadeelle, vaikka ennen ei ole oikeastaan edes noteerannut. Ilmeisesti tuleva äitiys on nostanut egoa.

Julian laskettuun aikaan on viisi päivää ja rouva voi paksusti. Julian vatsa on epäsymmetrinen eli veikkaukseni on, että pentuja on pariton määrä. Toivottavasti sitten 5 eikä 3.