Ja huomio otsikon lopussa ei ole kysymysmerkkiä vaan huutomerkkejä. Viime tiistaina oli tilanne, jolloin vieraan ihmisen piti tulla mun avaimilla meille eikä ketään ihmistä ollut kotona. Kyselin nuorelta naiselta, että uskallatko mennä. Nainen oli tottunut kuulemma isoihinkin koiriin eikä siis pelännyt. Juu ei pelännyt ennen kuin oli avannut ulko-oven jälkeen tuulikaapin oven. Vaikea sanoa olivatko Keira ja Julia oikeasti vihaisia, mutta sain puhelinsoiton, että koirat eivät kuulemma päästäneet tuulikaapista pois. Ajatukseni olivat aluksi tosi ristiriitaiset, mutta nyt olen rauhoittunut. Lauma (Keira ja Julia) olivat sillä hetkellä vastuussa meidän asunnosta ja ne toimivat varmaan vaistonvarassa. Nyt tuli siis todistettua, että vahtimistaito on tallella. Eilen tämä sama nainen tuli sitten meille niin, että myös minä olin kotona. Ihan normaalisti koirat haukkuivat ja lopettivat haukkumisen nopeasti eli ei jäänyt  "päälle" se vartioiminen tätä tiettyä henkilöä kohtaan.

Muuten alkuvuosi on ollut koirien kanssa ihan normaalia arkea. Agilityharkoissa on käyty vaihtelevalla menestyksellä. Julia kieltäytyi menemästä keinulle viime maanantaina eli onpa kiva lähteä huomenna sitten kisoihin ton jälkeen. Eilen tuli sähkökatko melkein heti Keiran ja Julian harkkavuoron jälkeen ja tuntuipa oudolta olla pimeässä jäähdyttelemässä koiria. Onneksi lumi valaisi niin, että löysin takaisin autolle. Yksi koira harkkasi vähän autonvalojen valossa, mutta viimeinen jätti harkat väliin.

Loppiaisena olimme Pian, Noan ja Julian kanssa Mäntsälässä mätsärissä ja siellähän meni koko päivä. En muista onko koskaan ennen ollut yli 80 pikkukoiraa. Noalle ja Julialle molemmille punaiset nauhat eikä mitään muuta. Tuomarinainen toi naamansa tosi lähelle koiran kuonoa, mutta hyvin onneksi meni ja tuomari sai pitää nenänsä.

Minä en valittaut yhtään sitä lumettomuutta eli mulla on oikeus valittaa nyt, kun lunta tulee enemmän kuin laki sallii. Ei tässä muuten mitään ongelmaa ole, mutta en pääse aamuisin normaalille metsälenkille ennen kuin ehkä vasta keväällä .

Anne