Viime viikolla pidettiin kooikerhondje-erkkarin näyttelytoimikunnan kokous Mäntsälässä. Hyvin on hommat jo hanskassa, mutta näyttely tuntuu jäävän edellistä pienemmäksi osallistujamäärältään. No laatu korvaa sitten määrän.

Perjantaina alkoi koko viikonlopun kestänyt Lahti KV:n talkoohomma. Suurhallilla oli asiat vähän sekaisin ja oli haastavaa raahata pöydät ja luettelot oikeille paikoilleen. Olisi pitänyt pyytää joku avuksi, mutta kun taas olin niin "minä ite kyllä selviän". Kanavan koirakilta siis myi luetteloita ja lippuja sekä jakoi luetteloita tuolla näyttelyssä. Vaikeaa oli saada talkooporukka kokoon, mutta ne jotka tulivat paikalle, hoitivat hommat hienosti. Ei tullut näyttelyn järjestäjiltäkään mitään negatiivista kommenttia.

Olin ilmoittanut Keiran näyttelyyn sunnuntaina ja kooikereita oli paikalle uskaltautunut ankaraksi tunnetulle tuomarille vain viisi valioluokan koiraa. Yksi uros piti mitata virallisesti, koska edellisen näyttelyn tuloksesta oli tullut sanomista. Samalla tuomari sitten mittasi kaikki kooikerit. Kyllä tuon Keiran kanssa on niin helppo olla näyttelyssä, kun se ei kiinnittänyt mitään huomiota tuomarin mittakeppiin. Mitaksi tuli 39 cm ja kun sitä ihmettelin, tuomari mittasi vielä uudelleen. Arvostelulomakkeeseenkin tuli nyt sitten 39 eli eiköhän sitä voi pitää virallisena mittauksena. Ei siis mitenkään pikkuinen kooiker tuo Keira, joka muuten aloitti juoksunsa viime lauantaina. Tuomari antoi kaikille kooikereille erin ja sa:n ja sanoikin Keiran ollessa kehässä, että hänhän on ihan eri-automaatti. Huumorintajuinen ainakin tuo Leni Finne.

Fico tiesi hyvin, että juoksu on vasta alkanut ja pysyi siskopuolestaan turvallisen välimatkan päässä, vaikka me emme huomanneet Keirasta, että olisi ollut ärhäkkä. Keira kyllä räsähti yhdelle urokselle niin kovaa, että reppanalta tuli pissat lattialle. Ei kannata tunkea tuossa vaiheessa liian lähelle takapäätä.

Näyttelyhän meni sitten loistavasti: Fico voitti urokset Sannan handlaamana ja Keira nartut. Rop-kehässä Keira vei tällä kertaa voiton eli voitot tasan 1-1 Ficon kanssa . Yksi haave täyttyi kun pääsin kotinäyttelyssä pyörähtämään Keiran kanssa isoon kehään. Keirahan on ollut vsp kolme kertaa Lahden KV:ssa. Isossa kehässä todellakin vain pyörähdettiin, mutta hienoa silti. Outi vei Ficon kotiin ja tuli meitä kannustamaan ja oli siellä muitakin tuttuja.

Palkintoina oli rotunsa parhaille ihania pehmokoiria ja oli itsestään selvää, että valitsin sellaisen ja cacibista otin lahjakortin.

Anne