Ja ihana ilmalämpöpumppu :) Tosin ilmalämpöpumppu ei viilennä makuuhuonettani, joka on yläkerrassa. Iltaisin makuuhuoneen lattia on ihan lämmin ja jopa minä vilukissa olen nukkunut muutaman yön ikkuna raollaan. Uusia nurmialueita on joutunut kastelemaan, mutta muuten mä niin nautin tästä lämmöstä.

Maanantaina lähdimme puoliltapäivin Outin mökille asuntoautolla. Varauduin siihen, että Keira ja Julia eivät kestäisi pennun villiä menoa ja asuntoautossa ei koirille tulisi tukalan kuuma. Lähdimme heti yhdessä lenkille rantaan, jossa isäntäväki (Fico ja Geea) viihtyivät vedessä. Julia vähän kahlaili ja Keirakin kasteli jalkansa. Milaa yritimme houkutella uimaan, mutta ei sitten millään. Outi vei Milan vähän kauemmas rannasta ja päästi veteen. Sain jopa ikuistettua kahden sekunnin videon Milan "uimisesta". Se sitten niistä Milan taipparihaaveista. En tiedä sitten, jos minä menisin veteen, mutta sitähän ei tapahdu. Herkuttelimme sitten salaatilla ja jäätelöllä ja Mila jaksoi painia Geean kanssa. Yllättävän hyvin Keira ja Juliakin sietivät pentua. Hetkeksi vein ne asuntoautoon, mutta suurimman osan ajasta kaikki viisi koiraa olivat yhdessä. Saimme jopa toisella lenkillä otettua porukasta jonkinlaisia yhteiskuviakin. Mila on kyllä niin kärsivällinen Geean suhteen ja olen siitä tosi iloinen.

Eilen alkoivat normaalit agilityharkat. Jätin tällä kertaa Julian kotiin, kun halusin muistutella Keiralle miten kontaktit pitäisi suorittaa. Ensi lauantaina kun on Nastolassa kisatkin. Ilmeisesti porukka on vielä kesälaitumella ja sain ottaa Keiran Milan kanssa samaan ryhmään. Milan mielestä kotihalli on paras paikka harrastaa agilityä ja Emilia niin ihana. Emilia sai Milan jopa palkkautumaan pari kertaa lelulla, mutta sitten siirryimme takaisin nameihin. Täytyy yrittää jatkossa ainakin viritellä Milaa lelulla ja vaikka palkata namilla. Keirallakin oli kiva vire päällä ja ihan täydelliset kontaktit.

Tänä aamuna jäniskoira-Julia sai ilmeisesti näköhavainnon, sillä se lähti ajamaan kimeästi haukkuen. Keira ja Mila lähtivät myös, mutta tulivat muutaman minuutin kuluttua takaisin. Julia ilmestyi sitten varmaan 10 minuutin kuluttua ihan muina koirina kovasti läähättäen. No saapa Juliakin toteuttaa itseään.

Tänä iltana lähden tutustumaan Lahden sataman iltaelämään, mutta hyvin maltillisesti. Huomenna Keira ja Mila hakevat eläinlääkäriltä ensimmäiset matolääkkeet elokuun reissua varten. Maailman Voittajan aikataulutkin ovat ilmestyneet ja kooikerit ovat kehässä heti aamusta. Odotan näyttelyä jo kovasti, vaikka omilla koirilla ei olekaan mitään menestymismahdollisuuksia. Toinen on vielä ihan keskenkasvuinen ja toinen kalju. Kiva kuitenkin kokoa tuo tapahtuma ainakin kerran elämässä.

Anne