Koiraharrastusten suhteen nämä pari viimeistä kuukautta ovat olleet aika rauhallisia. Agilitylisenssinkin hankin vasta viime viikolla. Viikon kuluttua Keira ja Julia aloittavat kisaamisen Janakkalassa. Molemmille otin kaksi starttia. Keira on ollut ihana ohjattava harkoissa, mutta Julialla on ollut hyvin erilaisia päiviä. Välillä se on tosi innoissaan ja joskus sitä pitää innostaa tosi paljon. Julian kanssa ei kisoissa ole muuta tavoitetta kuin iloinen koira radalla. Toivottavasti asuntoauto-Niilo menee ensi viikolla katsastuksesta läpi ja pääsemme kisoihin sillä. Tosin, jos kaikki medien radat ovat peräkkäin, ei siinä paljon ehdi muuta kuin lämmitää koiria, jäähdyttää koiria, tutustua rataan ja kisata. Osallistujia on alle 30 eli aika nopeasti pitäisi niiden kisojen sujua.

Matin, Milan ja Pian kanssa on käyty muutamia kertoja näyttelyharkoissa ja ne ovat sujuneet vaihtelevalla menestyksellä. Kumipikaan ei nauti pöytäkäsittelystä ja liikuttaminen ja seisottaminenkin on vähän sinnepäin kuin pitäisi. No parin viikon kuluttua molemmilla on näyttely ja Milalla lisäksi vielä loppukuusta Lahti KV, jonne oli ilmoitettu tosi vähän kooikereita, vain 6.

M-pennut täyttivät helmikuussa vuoden ja aika hurjalta tuntuu nyt jälkikäteen se kuinka selvisin pennuista ja työkiireistä samaan aikaan. Olenkin sanonut kavereille, että eivät saa antaa minun teettää pentuja helmi-maaliskuussa enää koskaan, jos teen tätä työtä. Nyt olen ihan puhki työkiireistä, vaikka kotona vain aikuisia koiria. Matti ja Mila kävivät silmä- ja polvitutkimuksessa Lahdessa ja Maggie Turussa. Kaikkien tulokset olivat hyvät eli terveitä näiltä osin.

Neve kävi korkkaamassa näyttelyt Kouvolassa ja sai hienosti erin tiukalta tuomarilta.

Kooikereiden vuosikokous pidettiin rennoissa tunnelmissa viime kuussa Helsingissä. Jatkan hallituksessa ainakin seuraavat kaksi vuotta ja myös rahastonhoitajan hommat jatkuvat osaltani. Sally-mummulle annettiin Oljenkorsi-kiertopalkinto hienosta "urasta" suomalaisena kooikerina.

Helmikuussa oli Vantaalla kooikeragia ja matkustimme sinne kokoonpanolla: Matti, Pia, Weera, Anu, Mila ja minä. Selkeästi Mila vierasti uutta paikkaa. Meitä tuli tapaamaan Mio eli Matin ja Milan veli. Mio on luonteeltaan tosi kiva ja aika suureksi on poika kasvanut. Matti ja Mio vähän tuijottelivat toisiaan ja sitten Matti päätti, että leikkiköön isoveli Milan ja Weeran kanssa. Matti pääsi sitten vielä lenkille Hilaryn kanssa eli sai ihan oman tyttöystävän :)

Huomenna on taas kooikeragilityä ja tällä kertaa Lempäälässä. Otan Milan ja Keiran mukaan ja Keira on ilmoitettu koulutukseen. Lahdesta haemme Matin, Pian, Ruudolfin ja Hennin kyytiin. Meidän kanssa samassa ryhmässä on Lenni, Maggie ja Primo. Muutenkin suurin osa koulutuksen koirista on sukulaisia. Tosi kiva nähdä heitä.

Anne