En ihan vielä kauheasti passivoitunut, vaikka lupasinkin rauhoittua edellisessä kirjoituksessa.

Perjantaina otin Milan mukaan ja haimme Matin, Pian ja Pian veljentytöt. Kävimme kennelpiirin hallilla näyttelytreeneissä. Edellisellä viikolla olimme Matin kanssa siellä kahdestaan ja aluksi Mattia jänskätti aikalailla. Nyt kaikuva halli oli jo Matille ja tuttu eikä Milakaan ihmetellyt outoa paikkaa. Onneksi porukkaa oli huomattavasti vähemmän kuin viikkoa aiemmin ja saimmekin kahden kouluttajan opit ja pöytäkopeloinnit. Bongasin Matille vielä namusedänkin ja hyvin namit Matille maistuivat vieraan kädestä. Mila jäi Pialle yökylään, mutta uutta kutsua saan varmaan odotella ja pitkään. Pennut olivat malttaneet aina hetken nukkua, mutta sitten oli pitänyt taas alkaa kiehnäämään ja painimaan.

Lauantaina VAU piti ensimmäiset hallikisansa oman harkkapaikkamme seinän takana. Olin ilmoittanut Julian kahdelle radalle ja Emilian piti kisata Keiran radat. Julian molemmat radat olivat todella surkeita. Keira ei ole pitkiin aikoihin katsellut tuomaria tai muita ratahenkiköitä, mutta eilen ei suostunut menemään Emilian ohjaamana keppejä, kun ratahenkilö istui seinävieressä keppien kohdalla. Päätimme sitten, että ohjaan itse Keiran loput radat. Keiralla oli kiva vauhti ja hylyistä huolimatta molemmista radoista jäi hyvä fiilis.

Lahden kooikereiden pentutreffit olivat alkaneet kisojemme loppupuolella ja Pia oli vienyt sinne Matin ja Milan. Lisäksi paikalla olivat Ego ja Cleo sekä aikuinen-Olli. Kun hain Milaa, jätin omat aikuiset koirat autoon etteivät Ego ja Cleo saaneet traumoja. Pentupainien jälkeen kävimme vielä Pian lauman ja omien kanssa lenkillä ja sen jälkeen meillä kotona olikin hyvin rauhallinen ilta.

Tänään oli vuorossa Lahden pentunäyttely, jossa paikalla olivat Milalle jo ennestään tuttuja kavereita. Mila ei kuitenkaan innostunut kenenkään kanssa kauheasti leikkimään, mutta yllättävän hyvin seitsemän jo ns. aikuisuuden kynnyksellä olevaa kooikerpentua tulivat juttuun. Voiton vei tänään Ruudolf, joka nappasi vielä ryhmäsijoituksenkin. Onnea kasvattaja-Anne, Henni ja Ville! Nartuissa voitti Hilary, Onnea Kaisa! Ego ja Mila saivat lisäksi kunniapalkinnon. Weera ja Mimmi aloittivat näyttelynsä hienolla käyttäytymisellä ja saivat hyvät arvostelut. Matti oli kivan rento kehässä eikä pakittanut, kun tuomari tuli tutkimaan. Tuomarilla oli joku vinkulelu, jota sekä Matti että Mila katsoivat hyvin halveksuen.

Meidän lyhyellä kadullamme on seitsemän taloa ja viikon sisällä kahdesta talosta muuttaa asukkaat pois. Kahdessa perheessä on yhteensä 10 lasta. Toivottavasti tilalle ei tule koiraperheitä :)

Anne