Aloitetaan ikävimmästä päästä eli Keiran tosi ärhäkästä tulehduksesta korvanlehdissä. Huomasin viime viikon keskiviikkona, että Keiran molemmat korvanlehdet ovat turvonneet, vasen pahemmin. Sain eläinlääkärille ajan tosi nopeasti ja eläinlääkäri otti näytteen ja totesi, että korvanlehdissä on monia erilaisia bakteereja mm. hiivaa. Koska tulehdusta ei ollut korvissa, ei oikein löytynyt muuta syytä kuin se, että Lewis on leikkiessään purrut Keiran korvanlehtiä niin, että niihin on päässyt pöpöjä. Julia ei leiki Lewisin kanssa niin paljon kuin Keira.

Keiralle annettiin antibioottikuuri ja kipulääkettä sekä kauluri. Torstain vielä odotin, kun huomasin ettei paraneminen ala, mutta perjantaina oli pakko lähteä uudelleen lääkäriin. Antibiootti oli aiheuttanut kovan allergisen reaktion ja tulehdus oli vain pahentunut. Hoitaja putsasi korvia 1,5 tuntia, lääkkeet vaihdettiin ja toivottiin paranemisen alkavan. Lauantaina huomasin, että nyt on oikeat lääkkeet, vaikka aika hurjalta korvanlehdet edelleen näyttivät ja haisivat. Luonnollisesti Keira agilitykilpailuosallistuminen peruttiin, mutta Lewisin velipoika Luke sai kuitenkin tulla lauantaina käymään, kun kyse ei ollut mistään tarttuvasta taudista.

Lukesta on kasvanut yllätävän vankkarakenteinen nuori mies. Luke tunnisti minut vielä selvästi ja koirat tunnistivat Luken. Keira ja Julia oli pakko laittaa muualle, että pojat pääsivät leikkimään keskenään.
Täällä video veljesten leikistä http://www.youtube.com/watch?v=jSC6jkuo8pE&list=UU3z9qy48aNIosGrdk-j3L0g&index=1&feature=plcp

Ensi viikon keskiviikkona Lewis lähtee maailmalle, mutta tapaa vielä kaksi veljeään ja siskonsa Raisiossa.

Julia aloitti kisaamisen viime sunnuntaina kymmenen kuukauden tauon jälkeen ja varsinkin ensimmäisellä radalla tauko näkyi. Meno oli epävarmaa ja kolmanneksi viimeiseltä esteeltä sitten tulikin kielto, kun Julia pysähtyi hypyn eteen. Oma liikkeeni pysähtyi eli oma moka. Toisella radalla pääsimme ilman virheitä radan loppuosalle ja menokin oli jo vauhdikkaampaa, mutta sitten varmistin putkelle menoa ja Julia löysi monen metrin päästä keinun ja hyppäsi keskelle keinua. Meno antoi kuitenkin toivoa paremmasta ja Hollannin reissun jälkeen käydään vielä pari kisaa tänä vuonna. Myös Ahvenanmaan tammikuun kisoihin on varattu majoitus ja laivapaikat.

Keskiviikkona agilityharkkojen jälkeen Ficolla ja Lewisillä alkoi selvästi sujumaan leikki ja saimmekin Outin ja Ficon tänään kanssamme lenkille. No poikien leikki loppui lyhyeen, kun poliisi-Keira kävi pistämässä Lewisin järjestykseen, että täällä ei leikitä. Kuvienottaminen oli myös haastavaa, mutta muuten oli mukavaa.

Orson kävi pyörähtämässä viime viikonloppuna Tartossa näyttelyssä ja sai sunnuntaina sertin, cacibin ja oli rop. Onnea Marianne!

Vuodatus ei taas vaihteeksi huoli kuviani eli marraskuun kuvia löytyy täältä http://oorbellen.kuvat.fi/#/kuvat/Marraskuu+2012/

Anne