eli eilinen Keiran ja Julian Porvoon näyttelymenestys nosti kummasti mielialaa. Kehäaikataulu oli ihan pieleen laadittu enkä tajunnut asiaa kotona. Olimme siis näyttelypaikalla aivan liian aikaisin, mutta ilma oli hieno ja kooikerihmisten kanssa oli mukava jutella. Sain myös auton ihan lähelle pääporttia ja uusi häkinalusta pyörineen osoittautui tosi hyväksi. Olin niin hövelillä tuulella, että nappasin lippujonosta tuntemattoman naisen ilmaiseksi näyttelypaikalle, kun kerran mulla oli kaksi koiraa mukana.

Tuomarina oli "pukuherra" Belgiasta eli Theo Leenen, johon suhtauduin jotenkin varauksella. Olin Messarissa viime joulukuussa katsomassa hänen arvosteluaan ja tuntui huumorintajuttomalta tyypiltä, mutta olikin ihan toisin. Kun Julian arvostelu oli kesken, alkoi eräs vesikoira ulvoa lähellä aivan karmealla äänellä. Tuomari purskahti nauruun ja tunnelma keveni huomattavasti. Tuomari oli tarkka koiran koosta ja hampaista. Sekä Keiralla että Julialla tuomarin mukaan täydellinen purenta ja hyvä koko. Kun vein Keiran kehään, totesi tuomari "this is an elegant bitch".  Tuomari mittasi Keiran, joka vain vähän vilkaisi mittakeppiä. Tuomarin kertoi, että Hollannin kooikerit ovat nykyään liian suuria eli kovin oli Theo juttutuulella kesken kehän.

Molemmat koirat saivat erinomaisen arvosanan ja ensimmäistä kertaa pääsin kahden koiran kanssa parasnarttu-kisaan. Onneksi Johnnyn Irene oli paikalla ja esitti Keiran. Tuomari valitsi Keiran parhaaksi ja suureksi yllätyksekseni Julia tuli toiseksi ja sai toisen sertinsä. Roppikehässä voiton vei komea Uki, josta tuli samalla valio. Porvoon näyttelyssä valittiin myös rop-juniori ja Julia pääsi sitten myös pyörähtämään isossa kehässä. Menestystä ei todellakaan tullut. Keira oli kolme vuotta sitten myös rop-juniori. Johnny sai arvosteluksi eh:n.

Näyttelystä menimme vielä piirinmestaruusjoukkuekisoihin, jossa Pia sai Keiran kulkemaan alle ihanneajan nollatuloksella. Seuramme maxijoukkue sai kultaa, minijoukkue hopeaa ja medijoukkue pronssia. Pia oli Noan kanssa pronssijoukkueessa eli paljon Onnea. 

Keira ja Uki

äiti ja tytär

Anne