Tänään oli Milalla viimeinen pentuluokan näyttely ja Keira muuten vaan mukana ns. kotinäyttelyssä eli Lahden kansainvälisessä koiranäyttelyssä. Olin laskenut aikataulusta, että näyttelyyn ei tarvitse lähteä todellakaan aikaisin, kun  kroatialaisella tuomarilla oli melkein 70 koiraa arvosteltavana enne kooikereita. Juuri ja juuri sain häkit laitettua, kun tuomari tuli tauolta ja sitten olikin jo Milan vuoro. Tuomarilla oli jonkunlainen mittakin ja käytti sitä Milan vieressä. Hän tutki koiran nopeasti pöydällä ja saneli lyhyttä arvostelua samalla ja yksi juoksutus eikä mitään maassaseisotuksia. Se oli sitten siinä. Mila sai kp:n ja oli ainoa pentu eli rop-pentu. Sama nopea tahti jatkui aikuistenkin kanssa ja muutamassa minuutissa Nikosta tuli paras uros ja samalla Suomen muotovalio. Narttuja oli paikalla vain kaksi ja arvasin heti, että nuori narttu eli Velda menee Keiran edelle. En ymmärtänyt oikein mitään Keiran arvostelusta, mutta kyllä siinä jotain moititittiin. Silti Keirakin sai erin ja sa:n ja elämänsä ensimmäisen varacacibin. Niko oli rotunsa kaunein, onnea Elina ja Tiina.

Jotenkin jäi sellainen olo tästä näyttelystä, että "ai tässäkö se oli". Kaikki tapahtui niin nopeutetusti. Tuomari arvosteli vielä kaksi rotua kooikereiden jälkeen ja oli sitten sen näköinen, että eka valmiina yli 80 koiraa. Liekö sitten kiire lentokoneelle vai mikä, mutta kyllä näillä näyttelyhinnoilla voisi edes esittää olevansa rodusta hiukan kiinnostunut.Olen aina pitänyt erästä suomalaista miestuomaria huippunopeana, mutta Nikola vei voiton ihan kevyesti Paavosta. Ennen Lahden näyttelystä on saanut luettelon ja osallistujalahjan ilmohinnalla, mutta eipä saa enää. En tiedä onko remontoitu messu- ja suurhalli niin kallis vuokrata, että lisukkeista on luovuttu.

Jäi edelliseen päivitykseen kirjoittamatta meidän epävirallisesta kooikeragilitysä, joka meillä oli keskiviikkona Korkeavireen hallilla. Pennuista mukana olivat yli-innokkaat Matti, Ruudolf, Weera ja Mila. Hieman hillytymmästä menosta vastasivat Fico, Noa, Julia ja griffoni-Ruusa.Kivaa oli ja täytyy ottaa vaikka joululomalla uusiksi. Suurin osa pennuista ei ollut mennyt esim. pussia koskaan aiemmin, mutta ilman mitään ihmettelyjä kaikki olivat tosi innokkaita. Ja huuto oli kova, kun kaveri sai mennä esteitä ja itse piti odottaa vuoroaan. Ihanan innokasta porukkaa :)

Anne