Edellisen päivityksen jälkeen on tapahtunut vaikka mitä. Syksy on tullut ja elämäkin rauhoittuu ainakin vähän koiraharrastusten osalta.

MILA

- Kooikereiden kesäpäivillä riehumista sukulaisten ja muiden pentujen kanssa sekä tutustumista mm. agilityyn ja riistaan.

- Ruotsin kooikerhondjein erikoisnäyttelyssä näyttelyn kaunein pentu ja palkintoja niin paljon että iso ruokasäkki ja kiertopalkinto jätettiin Ruotsiin.

-Treffailtu Lahden seudun pentuja useita kertoja ja osallistuttu yhdistyksen pentupäivään

- agilityn alkeiskurssi käyty ja nyt on menossa jatkokurssi. Into ylittää taidot, mutta siitä viis. Ihanaa katsoa kun toisella on niin kivaa.

- Hämeenlinnan pentunäyttelyissä 2xrop-pentu (ainoana kooikerosallisujana), Spanielierkkarissa luokan 4. ilman kunniapalkintoa.

JULIA

- Kesäpäivillä perjantaina alkuillasta oli valmis syömään kaikki vastaantulevat vieraat koirat. Yhteislenkin jälkeen alkoi vikitellä omaa poikaansa häntä sivussa enkä edes tiennyt, että Julialla on juoksu. Viikonlopun aikana tarjoili itseään sinne sun tänne. Voitti nollatuloksella leirin agilitykilpailun.

- Salpausselän kennelpiirin piirinmestaruuskisoissa teki ensimmäisen oikeian nollan ja toiselta tuli tulos eli ensimmäinen koirani, joka on sijoittunut pm-kisoissa. Julian sijoitus oli 5.

- Maalahden agilitykisoissa yliaikainen nolla ja Kauhajoella vain 0,06 sekuntia yliaikaa ja sillä 3.

- Agilityharjoituksissa Julialla on vauhtia vaikka kuinka paljon, mutta kisatilanteessa tapahtuu jotain ja vauhti hiipuu.

KEIRA

- Kesäpäivillä poikien vikittelyä ja riistaantutusmisessa liikaa intoa eli Keira lähti raahaamaan riistaa.

- Ruotsin erkkarissa aivan karvattomana ERI 4

- Ystadin agilitykisoissa 2xHYL

- Agiltiyn pm-kisoissa kaksi nollaa, mutta toiselta pm-radalta hylätty.

- PHAUn syyskuun kisoissa rikkoutui taika (ei koskaan nollia eikä oikein tuloksiakaan) ja Keiralle nolla. Emilia ohjasi yhden radan.

- Pohjanmaan turneella 4xnollatulos, joilla kolme kertaa tuloksissa toiseksi ja kerran neljänneksi. Hieno fiilis, jonka voimin jaksoin ajaa reissulta kotiin niin, että olin kotona vähän ennen puolta yötä.

- Spanielierkkarissa ERI ilman sijoitusta

ANNE

- Ruotsin rapuillallisella Anne T oli järjestänyt ruotsalaisten ystävien kanssa minulle yllätyksen. Oli jo pimeää ja porukka alkoi laulaa ruotsalaista onnittelulaulua. Sitten eteeni ilmestyy kakku, jossa oli viisi kynttilää. Olin niin yllättynyt, että itkuhan siinä tuli. Sitten porukka vielä hurrasi minulle. Kiitos vielä Anne :)

- Erkkarireissun kotimatkalla Anne T:n autosta puhkesi rengas ja joudumme pysähtymään moottoritien kapealle pientareelle. Auto jäi osittain oikeanpuoleiselle kaistalle. Anne ryntäsi ohjaamaan liikennettä ohituskaistalle ja minä aloin purkamaan koiria ja tavaroita takakontista. Jonkin ajan kuluttua pysähtyi nuori mies, jonka auto oli Saksan rekkareissa. Kerroin hänelle, että rengas on mennyt. Purimme koiraveräjän autosta ja nappasin varoituskolmion ja vaihdomme Annen kanssa paikkaa. Minä ohjasin vuorostani autoja ohituskaistalle ja Anne T ohjasi vielä ne taukit, jotka eivät millään meinanneet vaihtaa kaistaa. Vararenkaalla ei saanut ajaa paljon ja onneksi olimme liikkeellä maanataina ja saimme vaihdatettua uuden renkaan läheisessä kaupungissa.  Koko seikkailuun ei mennyt kuin vajaa tunti. Ehdimme hyvin laivaan ja loppumatka sujui suunnitelmien mukaan. Tästä viisastuneena minulla on varoituskolmio ja huomioliivi auton sisätiloissa, ei koiraveräjän alla takakontissa.

- 23.8.2013 oli sitten se päivä, jota en odottanut innolla eli 50-vuotta tuli täyteen. Pidin pienet juhlat perheen ja lähisuvun kanssa sekä muutama ystävä käväisi.

- Outin kanssa pidimme yhteiset juhlat Juha Tapion musiikin tahdittamana.

- Jatkoin vuosi sitten aloittamaani savitöitä kansalaisopistossa ja käyn lisäksi kerran viikossa ohjatussa kuntosaliryhmässä.

KASVATIT

- Nero (Oorbellen Kiefer) tuli Suomen muotovalioksi  Porvoon näyttelyssä syyskuussa. Johnny oli samassa näyttelyssä PU1.

- Maggie aloitti pentunäyttelyt loistavasti Turussa elokuussa olemalla näyttelyn kolmanneksi kaunein pentu. Seuraavassa pentunäyttelyssä Maggie oli rop-pentu ja spanielierkkarissa luokan kolmas ilman kp:ta

- Matti Ruotsin erkkarissa luokkansa neljäs ja sai kunniapalkinnon

- Orson (Oorbellen Kurt) tuli kansainväliseksi muotovalioksi Romaniassa ja ensimmäisen ja viimeisen CACIBin väliä oli vuosi ja 5 päivää eli siinä ei turhia aikailtu :). Orson on saanut Ruotsissa mejästä ykköstuloksia ja tullut isäksi neljälle pennulle Sloveniassa.

- Spanielierkkarissa  Nero EH, Luke EH, Orson ERI ja Nita ERI1, SA ja varaserti. Esitimme Oorbellen kasvattajaluokan ja sijoituimme viimeiseksi (3.). Kiitos kasvattien omistajat, että jaksoitte pitkän päivän ja sain ryhmän esille!

- Lex (Oorbellen Kevin) on noussut agilityn kolmosluokkaan.

- Kesäpäivillä oli kiva nähdä kasvatteja ja kasvattien jälkeläisiä. Omat kasvatit tunnistivat minut ja olivat aina niin iloisia kun tavattiin viikonlopun aikana.

- Pentupäivään osallistuivat Milan lisäksi Matti, Tara ja Neve. Olimme samassa ryhmässä ja pennut saivat leikkiä keskenään.

- Agilityä harrastaa jo moni kasvatti ja muitakin harrastuksia on, kivaa.

Tässä ainakin osa parin kuukauden tapahtumista.

Anne