ilman sitä sertiä, josta ei päästy taaskaan edes kilvoittelemaan. En tiedä olisiko parempi saada se SA ja jäädä ilman sertiä vai saada pelkkä ERI. No kuitenkin tänään oli siis Savitaipeleen ryhmänäyttely, jossa tuomarina oli Julian mielestä hyvinkin pelottava harmaahapsinen kroatialainen mies. Tuomari tutki maassa ja Julia meni ihan kasaan. Arvosteluun tulikin mulle noottia eli händlerin pitäisi valmistella koira paremmin kehään. Kyllähän me olemme käyneet näyttelyharjoituksissa ja mätsäreissä, mutta minkäs teet, kun ei tykkää olla kehässä niin ei tykkää. Josko lähes elämäni hämeessä asuneena alkaisin jo vihdoin minäkin antamaan periksi, että Julia ei ole todellakaan mikään näyttelykoira, ei ulkonäkönsä eikä luonteensa puolesta. Ainoa toivo on, että ikä toisi itseluottamusta niin kuin Keiralle aikanaan. Ei se Keirakaan nuorena näyttelyistä tykännyt. Pari näyttelyreissua on kavereiden kanssa sovittu Julialle ja ne hoidetaan, mutta sitten ei auta muuta kuin odottaa, että pari suomalaista naista tuomaroisi jossain päin ja sinne ehkä voisi sitten mennä yrittämään sitä viimeistä sertiä.

Koda oli tänään hienosti ROP ja äsken tuli tekstari, että oli ollut vielä RYP-2! Paljon Onnea Sanna!

Tuli tänään ajettua useampi sata kilometriä yksin autolla ja oli aikaa miettiä näyttelyjuttujen lisäksi myös kooikereiden jalostusasioita. Jännä miten niin moni kooikerin omistaja/kasvattaja ei näe koskaan omissa koirissaan mitään vikaa luonteissa tai ulkonäössä. Tällä pohdinnalla ei ole mitään tekemistä tämänpäiväisen kanssa, mutta kun oli liikaa aikaa, niin niitä ajatuksia tuli päähän. Kooikerihmiset olivat tänään tosi hyväntuulisia ja suurin osa tuloksiin tyytyväisiä. Itse tuntuu välillä, että hölösuuna kerron  liikaakin omien koirien nimenomaan niistä negatiivisista puolista. Varmaan sama asia, kun en ole koskaan nostanut omia lapsiakaan muiden  lasten yläpuolelle. Toki olen ylpeä, jos lapset/koirat menestyvät. Näitä pohtiessa täytyy laittaa harkintaan käyttääkö Juliaa jalostuksessa vaiko ei.

Ettei menisi liian vakavaksi, Keira sentään voitti Kanavan koirakillan agilityn seuramestaruuden kahdella nollatuloksella. Pienessä seurassa kaikki tasoluokat ja säkäluokat kisasivat samoilla radoilla. Keira oli 19 koirasta ainoa, joka teki kaksi puhdasta rataa ja Juliakin sijoittui hienosti neljänneksi tuloksella 11,jotain.

Anne