Julia kävi viime viikolla tokokursilla, agilityssä ja kooikereiden tuomarikollegiossa, josta valmistui uusia ulkomuototuomareita. Julia osoitti ainakin uusille tuomareille, että osa kooikereista saa hepulit mittakepistä. Olisi pitänyt tajuta, että edellisen viikon agilitymittauksen aiheuttama paniikki vaan kasvaa, kun taas mittakepit heiluivat. No en tiedä mitä lukemia kiemurtelevasta koirasta saatiin. Muuten tilaisuus oli mielenkiintoinen ja oli mukava tavata kooikerihmisiä.

Pennuilla oli viime viikolla useampana päivänä ripulia eikä oikeastaan löytynyt muuta syytä kuin ajoittainen liiallinen maidonsaaminen. Nyt Keira taitaa olla liian hoikassa kunnossa ja maitoa näyttää tulevan liian vähän. Lisäsin Keiran ruokaa ja pennut aloittelevat kiinteän ruuan syömistä. Viime perjantaina Outi tuli auttamaan pentujen muutossa eli pennut siirtyivät toimistosta olohuoneeseen. Samalla Juliakin alkoi kiinnostua ennemmän pikkuveljistään ja yrittää kovasti leikkiä.

Lauantaina meillä kävi Kaisa ja Henrika. Annoin pennuille ensimmäiset palat jauhelihaa ja Kaisa ikuisti ensimmäisen kiinteän aterian. Osa tajusi heti mikä on homman nimi ja osa vähän mietti, että voiko syödä. Loppujen lopuksi kaikki taisivat saada jonkinlaisen kiihkotilan, kun liha loppui. Käsiäni tutkitiin vielä moneen kertaan. Eilen lihat hävisivät ilman miettimistä pentujen vatsaan. Nyt lihaan on jo lisätty kuivamuonaa ja varuiksiostettua maidonvastiketta.

Eilen kävi kolmet pennunostajat ja Keira suhtautui kaikkiin hyvin rennosti. Julia oli tapansa mukaan aluksi hyvinkin äänekäs, mutta siirtyi sitten nukkumaan sohvan alle. Huomenna tulee yhdet ostajat ja ensi viikonloppuna vielä kahdet. Myös Anne T tulee ensi viikonloppuna katsomaan pentuja.

Lähetin tänään Kennelliittoon alustavan rekisteröinti-ilmoituksen eli nimet on lyöty lukkoon. Ei niistä sitten tullut Aleksis Kiven teoksen mukaan nimettyjä eikä myöskään kääpiöiden mukaan, vaikka ovatkin aika pienikokoisia. Nimet ovat Oorbellen Keanu, Kenneth, Kevin, Kiefer, Kris, Kurt ja Kyle.

Anne