Pennuista löytyy kuvia täältä:

http://oorbellen.kuvat.fi/kuvat/M-pennut+ensimm%C3%A4inen+viikko,+M-puppies+the+first+week/

Keiran lämmöt olivat alimmillaan lauantaina vähän ennen puoltapäivää eli pennut olivat odotettavissa vuorokauden sisällä. Keira alkoi hyvin nopeasti petailla innokkaasti ja muutui hiukan levottomaksi eli soitin Anne T:n paikalle. Ajatelimme, että ehkä kolmannella kerralla synnytys etenee aiempia nopeammin. Juliahan oli viime kesänä aivan eleetön synnytykseen valmistautuva ja samoin synnyttäjänä ihan uskomatoman rauhallinen. Keira petasi välillä ihan raivokkaasti ja yritti ulkona lumikasoihin. Ilmeisesti etsi sopivaa koloa, jonne pennut tuupata. Onneksi Anne lähti lauantai-illalla nukkumaan ja vain minä valvoin. Aamulla kuudelta oli vahdinvaihto, mutta en saanut nukuttua kuin pari tuntia. 8.35 Keiralta tuli vesi ja muutaman kunnon supistuksen jälkeen ensimmäinen uros oli syntynyt klo 8.46. Sitten kun Keiran synnytys alkoi, pentuja syntyi tasaiseen tahtiin. Toisena ja kolmantena syntyivät narttupennut meidän suureksi ihmeeksemme. Ilmeisesti iskä-Peter oli antanut "otsapiirtogeenit" edelliseen pentueeseen, kun vain kolmelle pennulle jää edes jonkinmoinen piirto.

Kun ultrassa nähdyt viisi pentua olivat syntyneet, Keiran vatsa oli vielä ihan kova ja siellä tuntui liikettä. Totesimme, että ei mahdollisesti sisälle jääneet istukat kyllä potki vaan pentuja on tulossa vielä useampi. Pentuja syntyi siis kahdeksan, 5 narttua ja 3 urosta. Viimeinen pentu syntyi 10.38 eli vajaassa kahdessa tunnissa olivat pennut syntyneet.

Keira alkoi heti hoitaa pentuja vanhalla rutiinilla, mutta melkein kaikkien pentujen painot ovat hiukan pudonneet. Yksi pennuista on tosi pieni, syntyessään vain 120 g, kun suurin pentu oli 253 g. Pikkuinen tyttö on kuitenkin tosi reippaant untuinen ja saa toivottavasti muut kiinni painossa.

Onneksi meilläpäin on koululaisilla hiihtoloma tällä viikolla ja saan mennä ajoissa nukkumaan ja nukkua aika pitkälle aamuyöhön asti. Tyttäreni vahtii pentuja alkuyön ja minä jatkan sitten loppuyön. Kunhan tämä eka viikko päästään, alkavat pennut protestoida kovemmalla äänellä, jos emä rojahtaa niide päälle. Nyt ne vielä helposti jäävät Keiran alle ja ne pitää sieltä pelastaa. Tämän päivän pidin itsekin töistä vapaata, mutta huomenna aloittelen työt. Pennut ovat työhuoneessani, toivottavasti saan jotain aikaiseksikin.

Anne