Jouduin ottamaan Julian ja Lewisin mukaan viime lauantain spanielierkkariin Hyvinkäälle. Päätin lähteä asuntoautolla jo perjantaina, että sain hyvän paikan läheltä ovea eikä tarvinnut aamulla herätä aikaisin. Sähläsin vähän lämmittyksen kanssa ja heräsin aamuyöllä kylmään, mutta homma hoitui ja sain nukkua siihen asti kunnes auton ulkopuolelta alkoi kuulua koirien haukkumista. Vein häkit tyhjään halliin, lenkitin koirat ja söin aamupalan. Sitten alkoi jo tuttuja ilmestyä paikalle ja hulina alkoi. Kooikereita oli ilmoitettu yli 70 eikä montaa tainnut olla poiskaan.

Junioriluokkaan oli ilmoitettu kaksi kasvattia (Lex ja Nero). Molemmat pojat esiintyivät hienosti ja saivat erin ilman sa:ta. Nuortenluokassa olikin sitten Oorbellen-koirat (Vili ja Orson) kisaamassa. Molemmat saivat erin ja sa:n ja Vili voitti paremman hännänkannon takia. Sain taas esittää Orsonin, kiitos Marianne ja Pentti!

Johnny sai erin ilman sijoitus valioluokassa. Tuomari antoi paljon eriä, mutta sa:n kanssa olikin tiukempi. Valioluokassa oli lähes 20 koiraa ja vain kaksi sai sa:n. Paras uros -kilpailussa tuomari valitsi jatkoon Hollannin tavan mukaan luokkavoittajat junnuista, nuorista, valioista ja veteraaneista. Keiran Uffe-veli pääsi valioluokasta jatkoon ja minä siirryin esittämään Uffea. Tuomari sijoitti neljänneksi veteraanin, kolmanneksi Sadeen ja Peterin komean Cola-pojan ja voitosta jäin minä kisaamaan Uffen kanssa ja Reijo Vilin kanssa. En sabotoinut Uffen esiintymistä vaan toimin "ammattimaisesti" ja Uffe sitten voitti luokan ja oli myös rop. Meidän Vili tuli hienosti toiseksi ja sai sertin. Onnea Anne T, Jonna ja Uffe sekä Reijo ja Vili!

Lewis kävi välillä tutustumassa ihmisiin, koiriin ja yleiseen hälinään. Lewis rauhoittui hienosti häkkiin ja tämä oli hyvää harjoitusta neljän viikon kuluttua olevaan reissuun, kun Lewis muuttaa pois ja tekee näyttelydebyyttinsä Hollannin erikoisnäyttelyssä kaksi päivää yli alaikärajan.

1350570211_img-5eb641e53b2714066aa1ca68c

Narttujen kehä jäi huonolle katsomiselle, kun kävin välillä maksamassa kehäsihteereiden matkakorvauksia. Keira esiintyi valioluokassa eikä tuomari tykännyt yhtään. Tuomarin mielestä Keira oli ihan kesken kehityksen eikä hän meinannut millään uskoa, että Keira on 6-vuotias. Keira sai loppujenlopuksi erin, mutta vain luonteensa vuoksi. Keira on aina tykännyt miehistä, mutta nyt ryntäsi lähes tuomarin syliin.

Keira esiintyi Bullbenz-kasvarissa, mutta tuomari "mollasi" edelleen Keiraa, vaikka tykkäsikin ryhmän pojista. Oorbellen-kasvarissa esiintyivät Johnny, Orson, Vili ja Lex ja hienosti esiintyivätkin. Kasvarini voitti ja sai kp:n. Kiitos koirien omistajille, kun jaksoitte olla pitkän päivän paikalla ja kiitos Kaisa P, kun esitit Orsonin.

Peterin jälkeläisluokka voitti ja ryhmässä oli Colan lisäksi kolme Oorbellen-urosta. Ryhmä sai kp:n ja sijoittui vielä bis-kehässä toiseksi. Onnea Anne T, Grattis Birgitta! Keiran ryhmä sijoittui toiseksi, vaikka tuomarin oli hyvin vaikeaa ymmärtää kuinka Keira on voinut saada noin hienoja poikia.

Isossa kehässä oli kahdeksan hyvin tasaisen näköistä kasvaria enkä uskonut sijoitukseen, mutta olin iloinen, että koirien omistajat vieläkin jaksoivat jäädä. Olimme viimeinen porukka ja näytti ettei tuomaria kiinnostanut katsoa, kun juoksutimme koiria. Sitten kuitenkin kuulin, että tuomari sanoi kooikereiden sijoittuvan neljänneksi. Olin niin onnellinen tästä sijoituksesta ja ylpeä tietenkin.

1350570236_img-edb40c8bc7c99c26a58213e96Johnny, Orson, Vili ja Lex

1350570255_img-9711e8a4b819bc4a1ccf60ce6

Maksoin vielä loput kulukorvaukset, kasasin kamat ja ehdin hetkeksi kooikereiden jalostusneuvotteluun, jossa oli tärkeitä asioita esillä. Kotona olin yhdeksän jälkeen. Minua oli pyydetty Tallukkaankin, mutta muistin asian vasta sunnuntaina illalla. On se hyvä, että jostain asioista saa ja pystyy iloitsemaan, kun muuten on aikalailla vähän ilonaiheita tässä meikäläisen elämässä.

No maanantaina oli taas aihetta tyytyväisyyteen, kun sekä Keiran että Julian silmät peilattiin edelleen terveiksi. Tiistaina Keira ja Lewis kävivät hakemassa rokotuksia ja Keira aloitti taas matokuurin Hollannin reissua varten. Lewis painaa 5,5 kiloa ja oli oikein reipas poika eläinlääkärissä. En tiedä missä vaiheessa nuo kooikerit tajuavat, että eläinlääkäri on niin kamala paikka. Juliakin tärisi ennen silmäpeilausta ihan kamalasti.

Anne