Salpausselän kennelpiirin nuoriso järjesti eilen Hollolassa hyväntekeväisyysmätsärin, jonne otin Julian harjoittelemaan pöydälläoloa ja kopelointia. Haimme myös Pian ja Noan mukaan. Tuomareina oli kolme ulkomuototuomaria ja meidän tuurilla pienten koirien tuomari oli sitten se ainoa, jolla ei ollut kooikeroikeuksia. Tuomari kertoi käyneensä kooikerkoulutuksen, mutta ei ollut tehnyt harjoittelua. Sen verran muisti, että kooikerin korvissa oli joku juttu värin suhteen. No valistin sitten vähän korvakoruista. Julia sai sinisen eikä sijoittunut. Jännitystäkin oli havaittavissa, mutta aika kivasti meni kuitenkin. Noa sai liikkeidensä ansiosta punaisen ja pääsi loppukisassa jatkoon, mutta ei sitten sijoittunut neljän parhaan joukkoon. Kiva kuulla, että sain kummipojan liikkumaan nätisti. Tarkoitus olisi kuitenkin käydä talven ja kevään aikana muutamassa näyttelyssä.

Noa sai matkustaa takakontissa yksin ja Julia oli kangashäkissä takapenkillä. Noapa ei halunnut olla yksin ja tunki itsensä koirakalterin ja takakontin sivuikkunan välistä ensin keikkumaan vatsansa varassa takapenkin selkänojalle. Ei pystynyt sitten peruuttamaan enää takakonttiin, kun takajalat olivat ilmassa. Noa kiipesi takapenkille Julian häkin päälle seisomaan eli huojumaan ja siitä sitten takapenkille. Yrittipä vielä etupenkkien välistä tunkea itsensä Pian luo ja tämä kaikki noin 10 kilometrin matkalla. Tästä opimme, että Noa matkustaa jatkossa mun autossa häkissä, aina.

Illalla oli Keiralla agilityharkat ja oli niin hyvät harkat, että melkein itketti ilosta. Osasin valita itse Keiralle parhaan ohjauskuviot (jaakotukset ja persjätöt) ja Keiralla riitti todella intoa. Välillä Keira tosin palkkasi itsensä jäätyneellä hevosenpaskalla, mutta mitä pienistä. On hieno tunne, että on jo ainakin vähän oppinut tuntemaan omaa koiraansa ja tietää mikä sopii ja mikä ei. En halua lähteä mukaan kaikenmaailman kikkailuihin, vaikka suostun niitä kokeilemaan.

Leevi on käynyt tutkimuksissa ja kaikki näytti hyvältä. Myös Jake on käynyt tutkimuksissa ellen ole sitä jo aiemmin maininnut. Hyvältä näytti Jakenkin tutkimustulokset. Nyt vaan odotetaan kennelliiton virallista kantaa molempien osalta.

Anne