Julia on minun viides koirani ja viihtyy ainakin vielä sylissä. Noutajat eivät ole tykänneet olla sylissä, mutta Keirasta yritettiin "kouluttaa" sylikoiraa huonolla menestyksellä. Julia pyytää aina iltaisin päästä syliin nukkumaan. Joidenkin gurujen mielestä koiran pitäminen sylissä on vastoin laumanjohtajan käyttäytymistä, mutta minä vähät välitän sellaisista mielipiteistä. Jos sillä pilaan koiran, niin voi voi. Ei mielestäni ole tarpeellista ihan joka tilanteessa osoittaa koiralle sen olevan vaan koira. Eri asia, jos koiralla on sellainen käyttötarkoitus, jossa johtajuutta ei saa milloinkaan horjuttaa. Meillä koirat ovat kuitenkin ensisijaisesti perheenjäseniä ja sitten harrastetaan, jos siltä tuntuu.

Viime torstaina olin Jyväskylässä työhön liittyvässä koulutuksessa ja pääsin samalla reissulla tapaamaan Keiran Kiia-pentua. Kiiakin tunnisti minut ja kuinka se tuntuikaan hyvältä. Kiia on mukava ja nätti koiranalku.

Julia käy toista pentukurssia, joka onneksi pidettiin tänään sisätiloissa. Hienosti sujuvat jo kontaktinottaminen, lyhyt paikallaolo, sivulletulo, pieniä pätkiä seuraamista yms.

Anne