VAU eli Villähteen Agilityurheilijat järjesti eilen Nastolassa agilitykilpailut ja Keiralle ensimmäinen kolmosluokan nollavoitto ja toiselta radalta hienosti nollalla toiseksi. Keira sai toisen agilitysertin (ensimmäisen sai Emilian kanssa viime vuoden kesäkuussa) ja minulle yhdentoista vuoden tauon jälkeen serti. Tollerini Sofi voitti maxi3-luokan kisan syksyllä 2003.

Olin päättänyt lopettaa varmistelun ja tehdä radat yhtä rohkeasti kuin harkoissakin. Tosin huomatessani tekeväni nollaa, piti muutama viimeinen este ottaa aika tarkasti :) Keira teki siis ensimmäiseltä radalta ainoan nollan ja miehensä Peter tuli vitosella toiseksi. Toinen rata oli helppo ja nollia tuli paljon. Minulla ei ollut mitään paineita ja kontaktit tein vähän liiankin rohkeasti eli vähän roiskimiseksi meni. Yllätys oli melkoinen, kun aikamme riitti lopputuloksissa kakkossijaan. En olisi ikinä voinut kuvitella, että meidän vauhdilla saadaan noinkin isoissa (35 koiraa) kisoissa tuollainen sijoitus. Keiralla on nyt kaksi norminollaa ja tuplanolla kasassa.

Sen jälkeen kun Emilia sai Keiralle ensimmäisen sertin, aloin haaveilla agilityvalion tittelistä. Sitten serti meni muutaman kerran nenän edestä, tulokset olivat huonoja tai isommissa kisoissa vauhti ei riittänyt. Sanoinkin nyt kesällä, että en enää yritä Keiraa valioksi. Eilisen jälkeen tuli tietysti sellainen olo, että minäkin pystyn hyvänä päivänä Keiralle sertin saamaan eli toivon todella, että se kolmaskin saadaan jostain ennen kuin tulemme liian vanhoiksi.

Radat löytyvät kennel Oorbellenin videoista.

Anne