oli kooikereidn syyspäivillä Punkalaitumen Hiidenhelmessä. Perjantai-illasta sunnuntai-iltapäivään täysihoidossa mukavien ihmisten ja koirien seurassa, voiko muuta toivoa? Perjantaina ei ollut mitään virallista ohjelmaa vaan porukka majoittui, söimme iltapalaa, tutustuimme toisiimme ja kilpailtiin kooikertietoudesta. Lisäksi kävimme vielä iltahämärässä yhteislenkillä koirien kanssa. Hiukan kuului huoneista haukkumista ja vinkumista ekana iltana, mutta hyvin ainakin meidän huoneessa (minä, Keira ja Julia) nukuttiin.

Aamulla heräsimme ajoissa ja ehdinkin tehdä koirien kanssa 40 minuutin lenkin ennen aamupalaa. Aamupalan jälkeen paikalle saapuivat agilitykouluttajat eli Oksan koko perhe (Sami, Krisse, Eeli ja koirat). Sateisen sään ja vähän epämääräisten kontaktiesteiden vuoksi rata vaihtui hyppäriksi ja haastettahan siinä oli. Keira teki "onneksi" heti ensimmäisellä radalla  kolmannen esteen pysähtymisen/haahuilun ja pääsimme Samin kanssa miettimään mikä mättää. No syy oli ainakin tällä kertaa mun liikkeen pysähtyminen ja muutenkin ehkä kannattaa jatskossa lähteä Keiran kanssa yhdessä eikä jättää yksin kökkimään lähtöpaikalle. Julia teki Krissen opastuksella pienet hyppyharkat.

Ruokailun jälkeen siirryimme autoilla hakumetsään, jossa Saija ja Sanna koirineen esittelivät meille henkilöhakua. Laji tuntui tosi mielenkiintoiselta ja kouluttajat osasivat asiansa. Sitten taas syötiin tai siis oli iltapäiväkahvi ja uusi agilityharkka. Ruokin koirat ja sen jälkeen pidimme hallituksen kokouksen. Kokouksen jälkeen taas syömään ja tällä kertaa iltapalaa. Kävimme Outin kanssa lenkillä niin, että koirat saivat juosta vähän aikaa irrallaan ja sitten saunaan. Saunan jälkeen istuskelimme majoitustilamme lattialla ja muutama koira oli porukan kanssa aina sen mukaan ketkä uskalsi päästää samaa tilaan. Keira ja Julia eivät todellakaan ole sosiaalisimmasta päästä kooikereita ja heidän kanssaan otimme Uffe-veli-enon leikkimään käytävään. Keira varsinkin porukan vanhimpana narttuna oli sitä mieltä, että pikkupojat eivät nenille hyvpi ja Julia oli tietysti äitinsä käskystä samaa mieltä. Välillä näytti siltä, että Julia olisi jopa tykännyt jostain muista koirista, mutta ei uskaltanut leikkiä Keiran takia. Ainoastaan Fico, Peter ja Fido kelpasivat meidän neidoille. Julia olisi myös halunnut leikkiä Leevi-veljensä kanssa, mutta Leeviä pelotti.

Kävimme lauantaina vielä alakerran baarissa yömyssyillä ja sitten kyllä tuli hyvin uni. Tänä aamuna nukuinkin vähän pidempään, kun ei tarvinnut tehdä kovin pitkää lenkkiä. Koirat pääsivät tänään mukaan hakumetsään. Saimme "hakuammattilaiselta" näytöksen rullakoiran toiminnasta ja sen jälkeen kaikkien meidän koirat pääsivät kokeilemaan hakua. Oli milenkiintoista nähdä miten eritavalla koirat  lähtivät vieraan ihmisen luokse. Ahneus on eduksi ja Keiralla haku sujuikin tosi hienosti. Julia oli aluksi vähän varovainen, mutta hyvin kolme ihmistä löytyivät. Haettavat ihmiset olivat siis muutaman metrin päässä ja koira näki, että namia on mukana eikä ihmiset menneet kokonaan piiloon.

Ruokailun jälkeen pidin jäljelläoleville 11 koiralle juoksukilpailun ja voiton vei Olli. Pidin jonkinlaiset agilityharkat vielä halukkaille ja huoneen imuroinnin jälkeen alkoikin kotimatka. Harjojakin tuli myytyä viikonlopun aikana ja oli kiva kuulla kuinka tyytyväisiä niihin oltiin.

Raumalta tuli iloisia uutisia, kun Noora ja Sole olivat voittaneet piirinmestaruuden, Onnea! Leevi sai Hyvinkään ryhmänäyttelyssä erin ja oli PU3. Hienoa Taina, palasitte erinomaisiksi!

Anne