Enpä olisi aamulla uskonut millainen päivä Oorbellen kennelin kasvateille on tulossa. Itsellä oli silmätulehdus, yskä ja flunssa jo lähtiessä ja kotiintullessa oli ääni lähes poissa ja aivan väsy, mutta onnellinen olo. Mutta aloitetaan alusta. Julia jäi kotiin ja Keiran kanssa kävimme hakemassa Noan ja Pian Lahdesta kyytiin. Olimme hyvissä ajoin paikalla, kun pikkupennuissa kehään oli menossa kaksi meidän K-pentua eli O Kiefer "Nero" ja O Kurt "Orson". Marianne oli näyttelyssä töissä ja minä pääsin Orsonin kanssa kehään. Yhtään pentu ei minua vierastanut ja tutkiminen ja liikkuminen kehässä sujuivat ihan ok. Lattia oli huonosti matotettu ja liukas eli siirryin juoksemisen sijaan kävelemään kehässä. Nero on vielä pitkäjalkavaiheessa ja tuomari sijoitti luokan neljänneksi ilman kp:ta. Hitaasti hyvä tulee Elisa!

Nero (Kuva Elisa Karhu)

Orsonin tuomari sijoitti ykköseksi ja vanhempia urospentuja ei ollutkaan paikalla joten Orson samalla PU1-pentu KP:llä. Rop-kehässä saimme vastaamme Burning Red's kennelin "Fasun" ja tuomari valitsi Orsonin ROP-pennuksi. Kaikki Wiian narttupennut saivat KP:n eli paljon onnea Ninni!

Orson (Kuva Janina Kurikka)

VSP Fasu ja ROP Orson (Kuva Marianne Mamia)

Avoimessa luokassa esiintyi Oorbellen Johnny "Johnny" ja esiintyi luokkavoittajaksi asti, vau! Valioluokkaan menin itse Noan kanssa ja Janina Oorbellen Jaken "Jaken" kanssa. Noa oli tuomarille liian pieni eikä tarpeeksi maskuliininen ja sai EH:n. Jake sai ERI:n ja sitten alkoikin jännittäminen. Tuomari sijoitti Jaken valioluokan neljänneksi ja antoi SA:n. Se oli nuorelta pojalta upea suoritus lähes 20 valiouroksen joukossa. Myös Fico ja Hessu saivat SA:n, mutta eivät sijoitusta.

Jake (Kuva Janina Kurikka)

Paras uros -kisassa tuomari päätti aika nopeasti voittajan ja sehän oli Anne T:n ja K-pentujen iskä Peter. Jos jännitin Jaken sijoitusta, niin nyt en sitten meinanut penkissä pysyä. Tuomarilla oli sijoitettavana Peterin jälkeen vielä kolme koiraa, joista kahdella oli mahdollisuus sertiin. Komea veteraani Kelmi tuli PU2:ksi ja meidän Johnny kolmanneksi saaden sen kolmannen sertinsä ja tullen Suomen muotovalioksi. Onnea vielä tosi tosi paljon Irene! Jo kolme J-pentua valioita. Kiitos aktiivisille omistajille!

Johnny (Kuva Janina Kurikka)

Moni koira arasteli tuomarin kumartelua koiria kohden ja epävarmaa käsien tuomista koiran lähelle, mutta onneksi Keiran kanssa ei tarvinnut moisia miettiä. Laitoin Keiran pöydälle ja siinä rouva seisoi hyvin rennon näköisenä. Keira sai pelkän ERI:n, johon olin tuolla karvamäärällä enemmän kuin tyytyväinen. Tuomari myöskin huomautteli meidän porukkaa otsapiirrottomuudesta eli ei ollut odotukset korkealla. Narttujen paras oli virolainen Lotte, jolla muuten sama isoisä-Limbo kuin kaikilla Oorbellen-koirilla. Onnea vielä Tiiu! Isla hienosti PN4. Nuoret nartut "jyräsivät", kun Sava ja Adya sijoittuvat parasnarttukisassa toiseksi ja kolmanneksi. Onnea Pilvi ja Anniina!

Rotunsa paras oli sitten Peter ja Lotte oli VSP. Bullbenz-kasvari sai hienosti KP:n ja oli ykkönen. Kasvarissa olikin edustettuna läheistä sukua eli Keiran lisäksi Uffe-veli, Ruuti (Keiran Wimma-siskon poika) ja Primo (Keiran Inka-siskon) poika. Keira jaksoi hienosti seisoa arvostelun ajan, mutta valokuvissa onkin sitten ihan mitensattuu.

Ehtihän se Keira välillä vikittelemään uroksiakin. Luulin, että hormonihäiriön aiheuttama pitkittynyt juoksu alkaa olla jo ohi, kun kaikki ns. vääränrotuiset saivat Keiran rähjäämään. Keira ilmeisesti kuitenkin herätti urosten huomion, mutta ei ollut enää ne parhaat päivät. Noalle ja Johnnylle Keira myös rähähti, mutta yritti sitten kuitenkin vikitellä Johnnya. Johnny ei uskonut noin nopeaan mielenmuutokseen vaan meni äidistään niin kauas kuin hihna antoi periksi. Jakelle Keira oli heti hyvin suosiollinen ja äidillä ja pojalla oli välillä vähän liiankin kova meno päällä, ei ihan äiti-poika leikkiä. Lisäksi Keira oli edelleen Ficoon aivan ihastunut ja Fico myös antoi Keiralle vastakaikua.

Jake ja Keira (Kuva Janina Kurikka)

Jäimme vielä katsomaan isot kehät ja kerjäsin, että saan esittää Orsonin vielä BIS-kehässäkin. Orson sijoittui hienosti ROP-pentujen kisassa neljänneksi kahdeksan pennun joukosta. Kelmi oli näyttelyn kaunein veteraani, mutta kooikereille ei muuta menestystä.

Oorbellen Kevin "Lex" käväisi myös kasvattajaa moikkaamassa ja voi sitä jälleennäkemisen riemua. Tulipa korvat pestyä oikein kunnolla. Mä nappasin Lexin vähäksi aikaa itselleni, kiitos siitä omistajat.

Lex (Kuva Tytti Käyhkö)

My Saaga ei siis saanut yhtään uutta osaa, mutta muuten päivä oli niin mahtava kuin voi olla. Vielä kun sai tavata mukavaa kooikerväkeä .

Anne