Muutto vuokrarivitaloasunnosta omaan omakotitaloon alkoi 14.5 eikä kaikki tavarat ole vieläkään omilla paikoillaan. Myös koirien aitaus on edelleen rullalla ja saa odottaa vielä pari viikkoa pystyttämistä. Kooikereiden erkkari-ilmot ja muut hommatkin ovat vieneet aikaa ihan kiitettävästi. Pentukyselyjä on tullut myös ihan laidasta laitaan ja vastaukset ovat olleet tässä vaiheessa useimmiten lyhyitä. Julian tiineydestä ei ole siis vielä mitään tietoa, mutta viikon kuluttua sitten tästä asiasta jo viisaampia. Tosin vien vähän liian aikaisin ultraan, kun olen lähdössä ulkomaille viikoksi 11.6 ja haluan ennen sitä tietää onko pentuja tulossa vai ei.

Keira kävi pari viikkoa sitten Ficon kanssa Järvenpäässä agilitykisoissa. Keira sai yhden nollan sijoituksella 6., toiselta radalta vitonen mun keppisähläämisen takia ja viimeiseltä radalta vajaa kahden sekuntin yliaikanolla. Enpä muista onko koskaan saatu Keiran kanssa kaikilta radoilta tulosta. Viimeinen rata tuntui tosi sujuvalta, mutta tuomarinvaihto kiristi ihanneaikoja niin, että ei saatu nollaa. Nyt yritänkin saada meidän touhuun lisää vauhtia ja otan vähän enemmän riskejä, että sijoitukset vähän paranisivat.

Viime lauantaina olin Keiran kanssa Lohjalla spanieliliiton kakkoserkkarissa ja olin myös paikalla rahastonhoitajan hommissa. Oorbellen-koiria oli paikalla kaksi eli Orson ja Lex. Pojat olivat junnuluokan ainoat osallistujat ja tuomari ihmetteli samanikäisten poikien erilaista kehitysvaihetta. Lex sai erin ilman sa:ta ja Orson erin ja sa:n. Kolme urosta pääsi paras uros-kilpailuun ja Orson voitti hienosti ja sai toisen sertin Suomesta. Nartuissa Keira voitti valioluokan sa:lla ja hävisi paras narttu-kilpailussa teräsmummo-Sallylle.

Orson ja Sally kisasivat rotunsa parhaan -tittelistä ja Sally voitti tällä kertaa. Täytyy kyllä ihailla lähes 12-vuotiaan Sallyn todella kevyttä liikkumista. Loppukisoissa Sally oli näyttelyn toiseksi kaunein ja kaunein veteraani ja Orson vsp-koirien isossa kehässä kolmas. Orson käyttäytyi hienosti kehässä ja oli ilo saada esittää oma kasvatti.

Sally ja Orson kuva:Marianne Mamia

Lex käväisi sunnuntaina hakemassa Järvenpään näyttelystä eh:n. Hieno poika kasvaa Lexistäkin kunhan saa vähän vielä massaa. Sain kuvia ja kuulumisia Lappeenrannassa asuvalta Keiran ja Peterin Topi-pojalta. Hienoa, että kaikki sujuu hyvin ja komeaksi on Topikin kasvanut.

Oorbellen Keanu "Topi" kuva Topin kotialbumista

Erikoisnäyttelyyn on ilmoitettu lähes sata kooikeria ja näyttelyhän pidetään Riihimimäen lasimuseon piha-aluella ensi viikon lauantaina alkaen klo 10.00. Nyt olisi pennuista kiinnostuneille todella hyvä tilaisuus tulla tutustumaan rotuun, kasvattajiin ja omistajiin. Minulla on näyttelyssä myynnissä kumiharjoja hintaan 12 eur/kpl. Harjoilla poistat koirankarvat tekstiileistä tosi tehokkaasti.

Anne