Raimo, koirat ja minä lähdimme Turkuun jo lauantaina. Kävimme äitini luona ja menimme hotelliin yöksi. Julia ei viihtynyt reissussa vaan koti-ikävä vaivasi. Piti vinkua sekä äitini luona että hotellissa ikäväänsä. Vanhemmat koirat ovat tyytyväisiä, kun omat ihmiset vaan ovat paikalla. Näyttlypaikalla en ehtinyt oikein edes jutella tuttujen kanssa, kun oli kolme koiraa vietävänä kehään. Just ehdin Sofin kanssa pois kehästä, kun olikin jo Julian vuoro. Tollerikehässä oli tuomarilla koko skaala käytössä ja aika nihkeästi jakoi ERIä. Sofin ulkonäkö kuitenkin miellytti tuomaria ja Sofi sai ERIn ja oli samalla rop-veteraani ja sijoittipa tuomarin vielä Sofin paras narttu kisassakin kolmanneksi. Arvostelussa mm edustaa loistavasti rotutyyppiä ja liikkuu upeasti. Hienosti sanottu melkein 11-vuotiaasta nivelrikkoisesta lonkkavikaisesta vanhuksesta.

Julia pelkäsi pöydällä, mutta antoi tutkia itsensä. Minulla oli johonkin kiire ja sain Julian laukkaamaan liikkeessä. Julia voitti luokkansa ja sai kp:n ja Iisa-sisko tuli toiseksi. Iisa seisoi pöydällä kuin vanha tekijä, vaikka oli vasta ensimmäisessä näyttelyssään. Lentävän Luppakorvan "Onni" oli paras urospentu ja meidän Leevi tuli toiseksi. Onni oli myös rop-pentu ja Julia vsp-pentu. Onnea vielä Onnille, Sofialle ja Sadulle! Kiitos Noora ja Taina, kun toitte Oorbellen-pennut näyttelyyn. Ei siellä keneltäkään muulta kasvattajalta ollutkaan noin hyvää edustusta.

Ruotsalainen tuomari oli tarkka koosta ja koiran pituudesta. Uroksista vain yksi sai ERIn. Nartuissa vain valioluokan nartut olivat tuomarin mielestä erinomaisia ja suureksi yllätyksekseni tuomari valitsi Keiran kauneimmaksi ja antoi myös ensimmäisen cacibin. Keira valittiin vielä rotunsa kauneimmaksi eli menestystä tuli ihan yli minkään odotutusten. Narttujen serti jäi jakamatta ja urosten serti ja vsp meni Cirtap's "Jerrylle". Onnea Satu!

Raimo-kepo suostui, että jäädään isoihin kehiin, kun kerrankin sellainen mahdollisuus oli. Eipä päässyt Sofi eikä Keira jatkoon, mutta olipas jännittävä kokemus juosta koiran kanssa yleisön eteen. Ulkonäyttelyissä ei ole samanlaista fiilistä, kun kehät ovat vain normaalia suuremmat eikä ole mitään katsomoa. Tämä olikin ensimmäinen kv-näyttely, jossa Keira sai ERIn eli "kirous" on ohi.

Miikka oli ensimmäisellä lomalla armeijasta ja oli niin innostunut, että piti lomapukua päällä viikonlopun aikana ihan vapaaehtoisesti

Anne