Täältä löytyy videonpätkä tältä aamulta. http://www.youtube.com/watch?v=imVdlV-nz28&feature=channel_page

Perjantain ja lauantain välisen yön valvoin Keiran kanssa. Keira suoritti avautumisvaihetta pedaten, läähättäen ja ollen muutenkin levoton. Minä sitten muuten vaan huonostinukkuen, kun en muutenkaan omista mitään hyviä unenlahjoja kuten esim. kaimani Anne TSilmänisku. Lauantaiaamupäivällä sovimme, että Anne ajelee meille puolenpäivän jälkeen. Oletin, että synnytys on sitten yöllä. Keira päättikin, että ponnistuvaihe on erittäin lyhyt ja toisella ponnistuksella synnytti klo 12.45 ensimmäisen pennun, joka tyttö. Olin siinä ihan yksin enkä ehtinyt saada Keiraa edes pentulaatikkoon. Tyttö syntyi mun lattiallaolevalle patjalle. Huusin Raimon pihalta sisälle, vaikka ei ollutkaan mitään hätää. Anne oli jo lähellä Vääksyä tulossa ja ehti hyvin ennen seuraavan pennun syntymää. Sitten syntyi kaksi urosta. Kolmen pennun jälkeen Keiralla oli tosi kovat supistukset ja kivut. Keira mylvi ja yritti saada seuraavaa pentua syntymään. Olin jo soittanut eläinlääkärille ja sovimme, että lähdemme ajamaan Lahteen. Kovien  ponnistusten jälkeen syntyi sitten pienin tyttö eikä tarvittu lääkärireissua. Ilmeisesti syntymävuoroista oli tullut pennuille jotain erimielisyyksiä ja oli tullut ruuhka. Kaksi seuraavaa urosta syntyivät lähes ilman supistuksia. Ultrassa oli näkynyt kuusi pentua ja oletimme, että seuraavat supistukset olivat jälkisupistuksia. Anne  tunnusteli Keiraa ja oli sitä mieltä, että taitaa olla vielä porukka tulossa. No narttu ja uroshan sieltä vielä syntyivät eli kahdeksan pentua. 5 urosta ja 3 narttua. Pennut painoivat 153-223 grammaa ja synnytys kesti 3 h 45 min. Väriä löytyy kaikilta tosi paljon. Suomen otsapiirrottomat kooikerit lisääntyivät yhdessä päivässä reilusti. Ne joilla on nyt vähän piirtoa, menettävät senkin vähän kasvaessaan. No onpa ainakin joku yhdistävä tekijä kaikilla pentueen pennuilla.

Keira oli luonnollisesti todella väsynyt synnytyksen jälkeen, mutta hoiti heti pentuja todella hyvin. Pakko oli kiskoa hihnalla käymään edes pissalla pikaisesti. Annoin hyvinsulavaa ruokaa, vaikka Keiralla olikin vatsa täynnä istukoita. Söi hyvällä ruokahalulla kaikki istukat ja muut jälkeiset. Ensimmäinen yöni meni vajaan tunnin unella, mutta aamulla Raimo siirtyi vahtiin ja mä pääsin kolmeksi tunniksi nukkumaan. Sunnuntaina pennut punnittiin ja kaikkien paino oli noussut. Eilenillalla menin todella aikaisin nukkumaan ja nukuin viiteen asti. Raimo oli yön pentujen ja Keiran luona.

Kiitos Anne T:lle suuresta avusta! Kiitos myös kaikille, jotka ovat olleet "hengessä mukana" ja onnitelleet pennuista. Kiva, että Keiran lapset kiinnostavat. Raimo on oikein kunnon kepo, kiitos.

Anne